800 g tunfisk
300 g tørkede hvite hestebønner
20 cherrytomater
1/2 rød løk
Brønnkarse
4 ss smør
1 sitron
1 ss hvitvinseddik
1 dl olivenolje
Legg hestebønnene i vann over natten. Når de er ferdig bløtet klemmer du dem ut av skinnet (slik man gjør med skoldede mandler). Kok dem møre i vann uten salt ca. 1 time. Sil av vannet og kjør i hurtigmikser sammen med smør og saften av en sitron. Kjør til det er glatt som tannkrem.
Del tomatene i fire. Fordel en spiseskje olje, salt og pepper på båtene. Legg med skinnsiden ned på et brett. Stek i ovn på 100 grader i ca. 1 time.
Ta fisken ut av kjøleskapet i god tid så den har romtemperatur. Skjær tunfisken i 8 medaljonger/skiver to til hver. Grill fisken raskt på begge sider slik at den fortsatt er rå men varm – i midten. Anrett fisken på bønnepastaen. Finsnitt rødløken, bland med brønnkarse. Bland med olivenolje og eddik. Fordel pent på tallerknen.