6 kyllingfileter
ca. 30 store reker eller scampi
1 liten boks ananas
12 potetlomper
Kryddermarinade:
½ ts chilipulver
¼ ts kanel
¼ ts allehånde
1 ts garam masala, evt. karri
¼ ts gurkemeie (kan sløyfes)
1 ss revet ingefærrot, evt. ½ ts malt ingefær
2 ss lime- eller sitronsaft
1 dl olje
Korianderpesto:
solsikkekjerner
1 bunt koriander (gjerne blandet med persille og noe mynte)
2 små, grønne chili (evt. 1 stor, grønn)
ca. 5 ss olje
Skjær kyllingfiletene i passe store grillbiter. Bland sammen marinaden i en liten plastpose og ha i kylling og reker. Knyt posen og legg den kjølig noen timer eller gjerne et døgn.
Træ grillspyd med kylling, reker (scampi) og ananas. Legg dem på grillen, gjerne på et stykke aluminiumsfolie for å unngå at kjøttet setter seg fast. Tiden avhenger av grillens varme. Legg et par lomper på hver tallerken og smør over korianderpesto (sterk). Legg over grillspydene og drypp over litt mildnende rømme.
Korianderpestoen:
Ha solsikkekjerner, koriander (gjerne blandet med persille og noe mynte), grønn chili samt olje i en hurtigmikser og mos til smørbar konsistens.
Tips:
Hold rundt lompa med grillspydet inni. Trekk ut grillspydet mens kjøttet forblir i lompa. Da er det enkelt å spise enten med hendene eller med kniv og gaffel.