Ingredienser

16 kyllingvinger, ca 1 kg
2 ss peanøtt- eller saflorolje
1 liten løk, finhakket
½ ts tørr sterk sennep
1 ss worcestershiresaus
2 ss rødvinseddik
1 ss brunt sucker
3 dl ketchup
1 klype tørkede chilispon, om ønskelig
1 sitron, skåret i skiver
salt
nykvernet pepper

Tilberedning

Varm oljen i en tykkbunnet gryte over middels varme. Tilsett løk og stek til den begynner å bli brun, 12-15 minutter.

Tilsett resten av ingrediensene til sausen, inklusive salt og pepper etter smak og kok opp over svak varme. Rør ofte. La alt trekke uten lokk i 20 minutter slik at smakene blander seg med hverandre. Blandingen skal ikke kokes. Ta av varmen og avkjøl.

Legg kyllingvingene på et fat og hell den avkjølte sausen over. Vend kyllingvingene i sausen, dekk dem til og la dem stå i kjøleskapet i 3-4 timer.

Tenn en utendørsgrill. Legg kyllingvingene på grillristen med en tang og grill dem til de blir sprø og gylne, 12-15 minutter. Vend dem så de blir stekt over det hele.

Legg kyllingvingene på et fat og server straks.