Ingredienser:
50 g gjær
3 dl lunket vann
3/4 dl olivenolje
1 ss sukker
2 ts salt
1 liter hvetemel
tørket rosmarin
sesamfrø

Fremgangsmåte:
Smuldre gjæren i en bolle sammen med sukker, salt og litt av vannet til en jevn røre.
Ha i olivenolje og resten av vannet.
Rør inn nesten alt melet, bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
Ta deigen ut av bollen og elt kraftig, ha i eventuelt mer mel til deigen blir fast.
Del deigen i to, og bland 2 ss tørket rosmarin i den ene halvdelen. La den andre være, men la begge halvdelene heve i hver din bolle med et kjøkkenhåndkle over i ca 30 minutter.
Sett ovnen på 170 grader.
Elt rosmarindeigen kraftig på bakebordet, og del i to. Del hver av disse i to igjen, og så alle fire delene i to, og gjenta to ganger til , så har du til sammen 32 deigbiter.
Rull deigen ut i smale stenger, omtrent så lange som kortenden av en bakeplate (ca. 35 cm – de drar seg litt samme under steking).
Pensle med litt varmt vann, og stek rosemarinbrødene midt i ovnen i ca. 25-30 minutter.
Mens du steker gjør du det samme med den andre halvparten. Del i 32 deler, fukt med varmt vann, og rull disse deigpinnene i sesamfrø før du legger dem på bakeplaten.
La grissiniene avkjøles på bakeplaten uten håndkle over.