600 g seifilet
1 ss potetmel
1 liten løk
2 ss gressløk
1 ½ dl melk
drøyt 1 ts salt og ½ ts pepper
SAUS:
2 ss smør
3-4 ss hvetemel
5 dl melk
1 ss grov sennep
2 ss finhakket dill eller persille
salt og pepper.
Skjær seien i biter og ha dem i en food processor, sammen med salt. Kjør til alt er blandet. Rør inn iskald melk, litt om gangen. Tilsett potetmel. Bland til slutt inn hakket grønt, finhakket løk og pepper.
Stek seikakene i middels varm panne. La dem trekke gjennom på ettervarmen.
Smelt smør til sausen i en kjele. Rør inn hvetemelet. Spe med melk og la sausen koke, under omrøring, minst 5 minutter til melsmaken er borte. Rør inn sennep og dill, og smak til med salt og pepper.
Server kaker og saus med kokte poteter og grønnsaker.