Ingredienser
6 gule paprika
2 hvitløkfedd, knust
1 liter hønsekraft
1 liten agurk
6 reddiker
1 vårløk i ringer
1 rød chili uten frø, finhakket
frisk mynte
sherry- eller hvitvinseddik
havsalt
isbiter
Tilberedning
Vask og del paprikaen i to. Fjern kjernehus og frø og legg dem på en plate med skallet opp. Sett ovnen på maksimal varme. Stek til skallet får blemmer. Ta dem ut, dekk dem med et fuktig kjøkkenhåndkle og avkjøl dem. Riv skallet forsiktig av.
Skrell agurken, fjern frøene og del dem i terninger. Rasp reddikene.
Kjør paprika, agurk, reddik, chili, hvitløk og halvparten av vårløken til en fin puré i foodprocessor. Smak til med mynte, salt, pepper og eddik, og kjør litt til.
Server avkjølt med mynteblader, vårløkringer og isbiter.