Ingredienser

25 g margarin/olje
1 dl melk
25 g gjær
1 egg (mellomstort)
2 store gulerøtter
1/2 tsk fint salt
250 g hvetemel (ca. 4 dl)
Egg (til pensling)
Pynt: tørket oregano eller revet gulerot

Tilberedning

Smelt margarinen og tilsett melken. Hell det i en skål og rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Tilsett øvrige ingredienser, men hold litt av melet igjen. Elt deigen sammen til den er blank og smidig.

Stilt deigen til heving et lunt sted ca. 1/2 time.

Ta deigen ut på et meldrysset bord og elt den godt igjennom. Tilsett evt. resten av melet.

Del deigen i 22 stykker, som trilles til boller. Plasseres på bakepapir eller på en smurt bakeplade slik: Sett 1 bolle midt på platen, sett 7 boller med litt avstand utenom. Plasser resten av bollene utenom i en sirkel.

La dem etterheve ca.1/2 time.

Pensle bollerne med egg og dryss med oregano eller gulerot.
Bak dem midt i ovnen i ca. 15 min. ved 225°