4 gulrøtter
1 stykke fersk ingefær
Salt
Sukker
2 ss creme fraiche
2 egg
1/2 hode issalat
500 g reker
1 ss sitronsaft
1 ss olje
Riv 1/2 ts fersk ingefær, og skjær 4 tynne skiver (3-4 mm) av resten av roten. Kok gulrøttene i lettsaltet/ lettsukret vann i 10 min. Slå av vannet og tilsett revet ingefær. Tilsett 2 ss creme fraiche og 2 egg, og kjør det med stavmikser til en jevn puré. Smak til med salt. Ha over i små porsjonsormer og bak i vannbad i ovnen i 15 min. Avkjøl. Rens rekene. Kok ingefærskivene 3 min i rikelig fosskokende vann. Slå av vannet og la det være igjen en skvett i bunnen av kjelen. Tilsett 1/2 ts sukker og la koke, til ingefærskivene er ørlite karamellisert. Slipp salatbladene i fosskokende, lettsaltet vann, la dem koke i
10 sekunder og skyll i rennende kaldt vann. La tørke, vend rekene i olje og sitronsaft og server som på bildet, med ingefærskiven som «seil» i timbalen.