Ingredienser

900 g malt lammekjøt magert
2 skiver ristet brød knust
1 ts allehånde
1 ts koriander
1 fedd hvitløk knust
1 løk reven
1 ts friskhakket sar
Salt og frisk malt pepper
3 skiver bacon
6 pitabrød
2 tomater i tynne skiver
Eddik eller olje til smak
1 kopp friskhakket persille
1 kopp yoghurt naturell

Tilberedning

I en stor bolle blander du det malte lammekjøttet, med brød, allehånde, koriander, hvitløk, løk, sar, salt og pepper etter smak. Kna det godt. Blanding skal være krydret godt, men skal ikke falle fra hverandre.
Del deigen i 5 og del hver del i 6 stykker igjen. Kna ut hver ball til en tykkelse på ca 1,5-2 cm. Del baconet i skiver som er like lange som disse og legg det på dem.

Bruk så 6 grillspyd og rull deigen rundt spydene. Form det fint og jevnt. Settes i kjøleskap over natten.

Grilles så på grillen i ca 25 minuter avhengig av varme. Roter de hvert 5 minutt minst. Skal være brune og delikate sprø på overflaten.

Serveres i pitabrød med tomater, eddik/olje, persille og yoghurt. La gjestene selv blande etter eget ønske. Snadder.

Bruk også feks en tzatziki til denne retten