Ingredienser

1 gryteferdig høne, ca 1 ½ kg
salt
1 laurbærblad
200 g gulrøtter
1 løk
1 tynn purre
1 stilk selleri
60 g langkornet ris
nykvernet svart pepper
2 egg
saft av 1 sitron
5-6 stilker bladpersille eller vanlig persille

Tilberedning

Skyll hønen godt inni og utenpå under rennende kaldt vann. Legg den i en kasserolle hvor den akkurat får plass. Hell på 1 ½ liter vann, ha i laurbærbladet og la det koke opp. Fjern skum, demp varmen, legg på lokk og la hønen trekke på svak varme i ca 1 time, eller til kjøttet er mørt.

Skrell løk og gulrot. Hakk løken og skjær gulrøttene i terninger. Fjern rotende og mørkegrønne blad på purren, del den i to på langs og skyll den godt. Skjær det hvite i tynne skiver. Skyll sellerien, skjær stilken i terninger og hakk bladene. Skyll risen i en sikt under rennende kaldt vann.

Ta opp hønen og sett den til avkjøling. Skum fettet av kraften og sil den over i en ren kasserolle. Tilsett grønnsaker og ris og la det koke i kraften i 25 minutter. Skjær kjøttet av hønen, fjern skinn og ben, del kjøttet i mindre biter. Legg dem i kraften og la suppen avkjøles litt.

Smak til suppen med salt og pepper. Visp sammen egg og sitronsaft og visp inn litt av den varme suppekraften i eggeblandingen. Hell eggeblandingen i suppen i en tynn stråle mens du rører kraftig. Varm suppen igjen, men la den ikke koke, da kan den skille seg. Hakk persillebladene og dryss dem over suppen før servering.