Ingredienser
2 ½ liter heggebær
1 ½ liter vann
1 ½ kg sukker
1 flaske sprit
Tilberedning
Rens bærene og knus dem med steinene. Legg i krukke og hell over kokende vann. Rør godt om og la stå tildekket i 2 døgn.
Sil saften og kok den med sukkeret ca 15 minutter til saften blir klar.
Avkjøl litt før spriten røres i. Rør i 30 minutter før væsken fylles på rene, mørke flasker.
Hei Asbørn Vassnes!
Det er slåpetornsbær som skal plukkes etter den første frostnatten på høsten.
Slåpebær gir en nydelig og flott likør den også.
Jeg plukker bærene og fryser dem i 1 døgn og deretter lager jeg likør av dem.
Oppskrift:
1liter gin(gordons gin o.l)
500g slåpebær
250g sukker
Bruk et norgesglass o.l,en plastbøtte med lokk fungerer også fint,rør de første dagene til sukkeret er oppløst.
La deretter likøren stå i minst 2-3 mnd(til jul) før man drikker den.
Tomas H
Jeg har tidligere lest noe om at heggebærene til likør skulle plukkes først etter den første frostnatten om høsten. Gjelder det ikke lenger, eller var bare en antakelse?
Asbjørn