Ingredienser

Det enkleste er å bare gni kyllingen inn med urter blandet med litt smør, og gjerne fylle den med urter og hele sitroner i båter. Du kan også dytte litt urtesmør blandet med reven sitronskall under skinnet på brystet, det kan ofte bli litt tørt. Du kan bruke nesten hva som helst av urter, men timian og hvitløk passer spesielt bra synes jeg. Jeg må også ha en god dose nymalt pepper, kylling er litt «forsiktig» i smaken så den tåler det.

Tilberedning

Stekes i ovn på 220 grader i ca en time, eller til du ser at den er ferdig (ikke noe rød saft når du stikker i lårfestet). Hvis det er en veldig stor kylling ville jeg lagt litt fett flesk/bacon i tynne skiver over brystet så det ikke blir for tørt før resten er ferdig (sånn som man gjør med kalkun)

Tilbehør: ovnsbakte poteter i båter med MASSE uter og hvitløk, vendt i en god dose olivenolje og grovt salt. De kan settes inn mens kyllingen steker, tar ca 20-30 minutter avhengig av størrelse.