Ingredienser

* ytrefilet av rein
* jordskokk
* litt olje til steking
* sjalottløk
* fløte
* melk
* kuttet gressløk
* mandelpotet
* kjøttkraft/buljong
* godt smør
* fløte
* sukkererter evt. aspargesbønner
* sjampinjong + skogssopp hvis du har
* salt og pepper

Tilberedning

1. stek ytrefilene i stekepanne – 2-3 minutt på hver side
2. Pakk de inn i aluminiumsfolie og legg de lunt i 15-20 min
3. Kok/trekk mandelpotene møre (10-12 min)
4. Fres soppen i stekepannen
5. Lag en fløtesaus med kjøttkraft/buljong som utgangspunkt
6. Kutt jordskokkene i skiver, sauter poteter, sjalottløk, og gressløk i oljen. Tilsett fløte og melk og kok til alt er mørt. Kjøres til en pure i en kjøkkenmaskin og smak til med salt og pepper.

Legg filetene oppå en klatt med jordskokkpuret. Legg på mandelpoteter, sukkerter/aspargesbønner og ristet sopp. Avslutt med saus.