Lasagneplater av 300 gram hvetemel (se Pasta) eller en pakke kjøpte plater
2 pakker fersk mozzarella
Kjøttsaus:
4oo gram kjøttdeig
1 stk løk
2 fedd hvitløk
Friske urter, f. eks basilikum, timian, rosmarin
4 ss Tomatpuré
Olivenolje
1 klype Sukker
Salt
pepper
He olje i en panne og stek hakket løk, hvitløk, urter og kjøttdeig. Ha på tomatpuré, sukker og 3 dl vann. Smak til med salt, pepper og sukker.
Ostesaus:
7 dl Helmelk
40 gram meierismør
40 gram hvetemel
150 gram revet jarlsberg
150 gram revet mozzarella
Salt
Pepper
Fres smør i en kjele og ha på hvetemelet. Skal ikke bli brunt.
Spe med melk under kraftig omrøring.
La sause få et oppkok.
Ha i osten og rør kraftig for å løse opp ostetrådene.
Smak til med salt og pepper.
Fin frem en ildfast smurt form. Begynn med ostesaus, deretter lasagneplater og kjøttsaus. Gjenta til formen er nesten full. Legg fersk mozzarella i skiver på toppen og sett inn i ovnen i 15-20 minutter på 180°c hvis du bruker ferske pastaplater eller følg stekeanvisningen på pakken. Server med baguette, salat og smør.