Ingredienser

800 g hjerteskjell
2 dl fløte
1/2 løk
1 dl hvitvin
1 ss finhakkede spirer

Pasta:
5 eggeplommer
125 g mel
5 g salt
1 ss olivenolje

Fyll:
4 kamskjell
1/2 vårløk

Tilberedning

Pasta:
Kjør ingrediensene i food processor til det blir små “kuler”. Justér melmengden i forhold til fuktighet underveis. Kna kulene sammen til en deig. Kjør deigen i pastamaskin til 2 mm tykke pastaflak.

Fyll:
Hakkes. Smakes til med salt og pepper.

Legg et pastaflak på bordet med mel under. Legg på små hauger av fyllet på den ene halvdelen med teskje. Brett den andre halvdelen av pastaflaket over, klem godt ned rundt fyllet uten å presse det flatt. Skjær ut sirkler rundt fyllet med en klaring rundt fyllet på minst 1/2 cm. Pensle kantene og press sammen.

Rens hjerteskjellene. Hakk løken. Surr olivenolje myk i en kjele. Ha i hvitvin og skjell, legg på lokket og sett varmen på fullt. Når dampen kommer ut under lokket er skjellene ferdige. Ta av varmen og la avkjøle i kjelen til skjellene er håndterbare. Fjern skallene og ta vare på innmaten. Spar noen av skjellene til pynt. Sil kraften over i en annen kjele. Hell i fløte og spirer og kok ned til 1/3 av mengden.

Kok tortellinien al dente i lettsaltet vann. Forsiktig med varmen så ikke pastaen går i oppløsning! Løft dem opp med en hullsleiv, la det renne av og anrett på tallerkner. Hell saus over og anrett noen skjell på toppen sammen med spirer.