500 g hjortefilet eller reinsdyrfilet
timian
salt
pepper
revet sitronskall
blandet småsalat (som feltsalat, rabarbrasalat, ruccola)
smør og olje til steking
Trøffelolje
50 g finrevet trøffel
50 g finhakket sjalottløk
2 dl extra virgin olivenolje
salt
pepper
Grønn créme
1 kopp grønne (tinte) erter
1-1 1/2 dl fløte
ørlite smør
1/2 ss nøtteolje
1 ss olivenolje
noen dråper sitronsaft
salt
pepper
Rull fileten i finhakket timian og revet sitronskall. Salte og pepre. Brunes i en blanding av smør og olje. Etterstekes i ovnen ved 150 °C i 8-10 min. La kjøttet få hvile før du skjærer i det.
Til crémen: Kok ertene i fløten en liten stund. Kjør det glatt i en food processor og bland/smak til med salt, pepper, sitron, olje og smør.
Kjør sammen alle ingrediensene til oljen raskt. La stå så smakene forsterkes.
Legg opp rene, friske og sprø salatblader. Skjær kjøttet i små, tynne skiver som fordeles utover på tallerkener. Fordel den grønne crémen i små drypp rundt omkring, og ringle oljen rundt til slutt. Ha godt, lunt bakverk til.