Ingredienser
500 g ytrefilet av hjort 8 einerbær 8 svarte pepperkorn 1/2 dl fruktbrennevin, f.eks. Calvados 200 g blå eller grønne druer 2 ss smør eller margarin salt 3 1/2 dl viltfond eller buljong 1 1/2 dl rødvin 3 ss créme fraîche Mandelsmør: 1 pose mandelspon 60 g smør 1 ss hakket persille noe dråper worcestersaus salt pepper
Tilberedning
Skjær fileten i fire biter. Bind eventuelt en bomullshyssing rundt hver medaljong for å få dem høye. Knus einerbær og svart pepper og bland dette i fruktbrennevinet. Gni inn medaljongen med krydderblandingen. La dem ligge overdekket i ca 1 time til marinering. Skyll druene. Del og fjern stenene. Brun medaljongene i matfett i ca 4 minutter på hver side. Krydre med salt. Hold kjøøttet varmt. Hell viltfond og rødvin i pannen og kok noen minutter. Sil det over i en kjele og legg i druene. Bland i créme fraîche, kok opp og smak til med noen dråper worcestersaus. Rist mandelspon lett i en tørr stekepanne. Bland dem i smøret og rør det smidig. Rør inn persille og smak til med noen dråper worcestersaus, salt og pepper. Legg medaljongene i en ildfast form. Fjern hyssingen. Legg smøret over og sett formen i ovn ved 250 C på grillvarme, øverste rille i 2-3 minutter. Server hjortemedaljongene med druesausen, små fine poteter, gjerne mandelpoteter og kokte grønnsaker eller salat.

Mer om emnet: Hjortemedaljonger med mandelsmør

Hjortemedaljonger med mandelsmør er mer enn bare en vanlig middagsoppskrift. Det er en kulinarisk opplevelse med dype røtter i det norske kjøkken. Dette gastronomiske mesterverket er en autentisk blanding av tradisjonelle ingredienser, kreativitet, og oppfinnsomhet som tar din smaksopplevelse til et nytt nivå.

Denne retten er laget ved å marinere hjortefilet i krydder og urter, deretter er det stekt til perfeksjon. Den største attraksjonen i denne retten er imidlertid mandelsmøret, som gir retten dens unike smak. Mandelsmøret er laget ved å blande mandlene med litt smør til det får en kremet konsistens, gir retten dens rike tekstur og en unik smak.

Hjortemedaljonger med mandelsmør er også en favoritt blant de helsebevisste. Hjortekjøtt er kjent for å være magert og rikt på protein, jern og B-vitaminer, noe som gjør det til et sunnere alternativ til andre kjøttvarianter. Mandelsmør, på den annen side, er full av sunt fett, protein og fiber, som bidrar til å holde deg mett lenger. I tillegg gir mandelsmør rett en søt og nøttete smak som komplimenterer smaken av hjortekjøttet.

Det er imidlertid nødvendig å påpeke at tilberedning av denne delikatessen krever litt tid og tålmodighet. Hjortekjøttet skal marineres i minst en time for å sikre at smaken setter seg godt, og mandelsmøret krever nøye tilberedning for å sikre den rette smaken og konsistensen. Men innsatsen er definitivt verdt det, for resultatet er en tallrik full av smaksrik glede.

Hjortemedaljonger med mandelsmør er en uimotståelig rett som tilbyr en herlig blanding av nordisk tradisjon og moderne matlaging. Denne retten er et perfekt valg for de som er på jakt etter en ny og innovativ måte å nyte viltkjøtt på, samtidig som det er et sunnere alternativ.