Ingredienser
600 g småkjøtt av hjort 200 g medisterfarse 2 ts salt 1 ts svart pepper 20 knuste grønne pepperkorn 1 dl hvetemel 3 egg 1 dl rødvin 2 dl kremfløte Gelé 2 dl consommé fra boks 2 plater gelatin 1/2 dl vann 10-12 mandarinbåter
Tilberedning
Skjær viltkjøttet i biter og mal det eller kjør det i en foodprosessor. Bland viltfarse, medisterfarse, krydder, mel, egg, vin og fløte og rør til alt er godt blandet. Hell farsen i en smurt form på 1 1/2 liter og stek ved 175 C nederst i ovnen ca 1 1/2 time. Avkjøl posteien og hvelv den ut av formen. Vask formen. Legg gelatine i bløt ca 10 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i 1/2 dl vann. Tilsett consommeen. Skyll formen i kaldt vann, hell i et tynt lag med consommé og sett formen kaldt. Legg mandarinbåtene i bunnen, hell på litt consommé og la det stivne. Legg posteien tilbake i formen og hell resten av consommen rundt kanten. Sett formen kaldt 4-6 timer eller over natten. Dypp formen i varmt vann og hvelv den opp på et serveringsfat. Server posteien som forrett eller til en supé med blandet salat, minimais i krydderlake og et godt brød.

Mer om emnet: Hjortepostei med grønn pepper i gele

Hjortepostei med grønn pepper i gele er en kulinarisk delikatesse som får smaksløkene til å danse. Rik på proteiner og lav på fett, er det en sunn, næringsrik og velsmakende alternativ for de som ønsker å nyte en unik smaksopplevelse.

Hjortepostei fremstilles vanligvis ved å blande finhakket hjortekjøtt med forskjellige krydder og urter, inkludert grønn pepper. Grønn pepper gir det en distinkt, krydret smak, men uten å være overveldende. Sammen skaper disse ingrediensene en fyldig, smakfull og spennende postei.

Produksjonen av Hjortepostei med grønn pepper i gele skjer gjennom en omhyggelig prosess. Det finhakkede hjortekjøttet blandes med grønn pepper og andre krydder, deretter stekes det sakte for å fremheve den naturlige, rike smaken av kjøttet. Når posteien er ferdig stekt, helles en delikat gele basert på kraft over, som stivner og skaper en beskyttende skal.

Det er interessant å merke seg at hjortepostei lenge har vært en del av norsk matkultur, og er fremdeles høyt verdsatt spesielt i julehøytiden. Hjortepostei med grønn pepper i gele kan serveres som en forrett, eller som en del av en buffet med et bredt utvalg av kaldt kjøtt.

Hjortepostei med grønn pepper i gele er mer enn bare en matvare. Det er en kulinarisk opplevelse, en tradisjon, og et unikt bidrag til norsk gastronomi. Hvis du er ute etter noe annet enn den vanlige skive brød med smør, kan du prøve hjortepostei med grønn pepper i gele — det er en spennende og smakfull måte å nyte nordisk kjøkken på.