Ingredienser
150g. smør/margarin
200 g. honning
85 g. sukker (1 dl.)
3 egg (gjerne str. L)
240 g. hvetemel (4 dl.)
1 ts. bakepulver
Smakstilsetning:
1/4 ts. nellik
2 ts. ingefær
1 dl. hakket syltet appelsinskall
eller ca. 2 dl. hakket syltet frukt, f.eks. sukat, rosin og appelsinskall.
Tilberedning
FORM: brødform ca. 1 1/2 l.
STEKING: 175 grader i ca. 50-60 min.
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør godt. Bland i den ønskede smakstilsetningen.
Sikt sammen mel og bakepulver, og bland det i røren. Hell i smurt og melstrødd form. Stek kaken.
NB: Blir best etter noen dager!!!
Kaken kan evnt. glaseres med sjojokaldeglasur og pyntes med mandler.