1 løk
2 hvitløksbåter
2 røde chili (vi droppet chili og byttet ut en av tomatboksene med bokstomat med chili)
1 gulrot
2 bokser flådde og hakkede tomater
1 ts støtt koriander
1 dl hvitvin eller vann
5 dl hønse- eller grønnsaksbuljong
salt og pepper
parmesan
(vi brukte litt sukker for å runde av en litt skarp smak)
Persillepesto
1 dl persille
½ hvitløksbåt
1 ss olivenolje
2-3 ss vann
1 ts hvitvinseddik
salt og pepper
* Skjær løk, hvitløk, chili og gulrot i små biter som legges i en gryte. Tilsett flåddetomater og koriander og la det småkoke i 15 min under lokk.
* Tilsett vin eller vann og mos det til en fyldi, jevn masse. Tilsett buljong og la alt koke i 10 min til under lokk. Smak til med salt og pepper.
* Mens suppen koker, lager du persillepestoen: Skyll persillen, og mos den med hvitløk, olje, vann og eddik. Krydre med litt salt og pepper.
* Dryppp litt av pestoen i suppen ved servering, og pynt med flak av parmesan.