Ingredienser
2 hummer 12 asparges 200 g smør 3 eggeplommer 2 ss hvitvin 1 ss sitronsaft Salt og cayennepepper 4 ss laksekaviar el annen kaviar 2 never salat til pynt
Tilberedning
Kok opp rikelig med vann og ha i rikelig med salt. Når vannet fosskoker has hummerne i kjelen med hodet først. Kok i 10 min og ha deretter hummerne i isvann i 10 min. Del hummerne i to på langs og fjern paven. Kok asparges i saltet vann i 1 min, kjøl ned i isvann. Smelt smør på svak varme. Sett kjelen til side. Bland eggeplommer og vin i en annen kjele. Pisk kraftig over svak varme til eggeplommene er fluffy. Ta kjelen fra varmen og ha i smøret litt og litt, pisk hele tiden, ellers skiller sausen seg lett. Smak til sausen med sitronsaft, salt og cayennepepper. Anrett 1 halv hummer til hver med asparges, saus og kaviar, pynt med urtesalat. Lag gjerne et urte-/hvitløksmør og ha på de halve hummerne og gratinér i ovn på 225 °C rett før servering. Servér med brød.

Mer om Hummer med asparges og kaviarhollandaise

Hummer med asparges og kaviarhollandaise er ikke bare en luksuriøs overskrift på en restaurantmeny, men også en fantastisk kombinasjon av smaker som gjør ethvert festmåltid ekstra spesielt. Selv om hummer er hovedingrediensen i retten, er det samspillet mellom de delikate smakene av asparges og kaviarhollandaise som virkelig løfter denne kulinariske opplevelsen til nye høyder.

Asparges har en frisk og litt bitter smak som harmoniserer vidunderlig med hummerens søte, rike og kremede tekstur. Denne grønnsaken er også kjent for sitt høye innhold av kostfiber, noe som bidrar til å balansere det høyere fettinnholdet i hummer og kaviarhollandaise. For å bevare aspargesens krispe tekstur og friske smak, bør den bare dampes lett eller grilles på høy varme med litt olje.

Kaviarhollandaise er det som virkelig setter en ekstra piff på denne retten. Hollandaise-saus er velkjent for sin rike, kremede konsistens og smøraktige smak, mens kaviar gir den en eksklusiv, litt salt og sjøaktig smak. Kaviaren gir også sausen en unik tekstur, med de små perlene som sprekker mellom tennene. Å lage kaviarhollandaise kan være litt av en utfordring, men med litt tålmodighet og omtanke vil resultatet være vel verdt innsatsen.

Hummer er naturligvis stjernen i denne retten og velges best fersk for maksimal smak. Den delikate, søte kjøttet bør dampes eller grilles til det akkurat er gjennomstekt for å beholde den saftige konsistensen. Den kan deretter serveres hel, delt i to, eller fjernes fra skallet og legges på toppen av aspargesen med en generøs skje kaviarhollandaise over.

Med sin kombinasjon av høykvalitets sjømat, friske grønnsaker og kremet, eksklusiv saus, er hummer med asparges og kaviarhollandaise en kulinarisk opplevelse som du ikke vil gå glipp av. Den er den perfekte kombinasjonen for de som elsker både smaken av hav og land, og ønsker å utforske nye gastronomiske høydepunkter.