* 450 g kikerter (bløtlagt over natten)
* 3 hvitløksfedd
* 300 ml tahini
* 1 ts chilipulver
* 3 ts salt
* 2 ts malt spisskummen
* saften av 2 sitroner
Til pynt
* paprika
* spisskummen
* olivenolje
* sitronsaft
* persille
1. Legg kikertene i en stor kaserolle som er 3/4 full av vann. Gi det et oppkok, senk så varmen og la kikertene småkoke til de er møre.
2. Sil av kikertene og ha dem under rennende kalt vann
3. Lag en tykk puré av kikertene. Bruk en kjøkkenmaskin hvis du har det. Hold tilbake 2-3 ss til pynt.
4. Ha i kryddernellik og hvitløk mens du lager pureen.
5. Når pureen er ferdig, har du den i en bolle og tilsetter tahini, chilipepper, salt, spisskummen og sitronsaft. Blandes godt. Smak til med salt.
Når du skal servere, pynter du med hakket paprika og spisskummen. Hell over litt olivenolje og sitronsaft og strø hakket persille og hele kikerter over det hele.