800 g seifilet
4 skiver loff (gjerne daggammel)
1 liten bunt dill
Noen salat- og rødbetblader
4 rødløk
2 sjalottløk
50 g sukker
1/2 dl hvitvinseddik
1/2 dl kyllingkraft
1 ss spisskum
1 ss solsikkefrø
Salt og pepper
Stek loffskivene gylne i litt olje og la dem renne av seg på bakepapir.
Skrell løken og kutt den i skiver. Fres den myk på svak varme. Tilsett sukker og eddik og kok inn mengden litt. Ha i kyllingkraft og kok opp igjen. Smak til med salt og pepper.
Gni fiskestykkene med salt, pepper og timian. Stekes i varm panne ca 3 minutter på hver side.
Vask, og riv salat, rødbetblader og dill. Bland godt, drypp olivenolje over og strø over litt fingersalt. Rist spisskummen og solsikkefrø i tørr panne ca 5 minutter.
Servering: Hell rødløksuppe i tallerkenen og strø ristet krydder over. Anrett toast og fisk. Legg salatblanding på toppen. Drypp gjerne en god oliven- eller urteolje over.