Ingredienser

Hvalkjøtt skåret i passe biffskiver
Olje og margarin til steking.
1 løk skåret i ringer
evt. 5-6 sjalottløk
1 neve frisk champignon
God rødvinseddik eller balsamico
Mørk soyasaus.
Nykvernet pepper

Tilberedning

Skjær kjøttet i biffer med etpar cm tykkelse, tørk godt av det og gni det inn med pepper*. Vent til kjøttet er romtemperert* før du gjør noe mer.
Ha litt margarin i stekpannen, når den begynner å bli brun, tilsettes 2 ss olje, ha i kjøttet og stek det i 1 min. på hver side.
Mens det steker drypper du litt soyasaus og eddik over. Snu det stek 1 minutt og gjenta prosedyren med å dryppe eddik/soyasaus over. Legg biffene over på en tallerken, du kan godt brette aluminiumsfolie over.
Kok ut pannen i litt vann eller rødvin og ta vare på denne væsken til sausen.
Ha ny margarin/olje i pannen ha oppi løken og stek den lett gyllen, ha oppi soppen og stek etpar minutter til. Ta opp løken/soppen. Sett platen på fullt. Ha oppi en kule smør/margarin. Legg oppi biffene og la dem steke ca 1/2 minutt på hver side. (Det vil sannsynligvis være litt kjøttsaft igjen på den tallerkenen som biffene har hvilt på, bruk den i sausen.
Serveres med kokte poteter, pommesfrites, røstipoteter, potetsalat eller ris og en grønn salat.
Hvilken saus som servers blir en smaksak det kan f.eks. være bearnies, brun saus eller en tomatbasert saus.
Min favoritt til røstipoteter er å koke inn 1/2 bx. cremafraice og samme mengde amerikansk chillisaus (S&W) ipannen, til den er litt seigtflytende.