Ingredienser:
br>1 fiskeblokk, ca 600 g
1 gul løk
litt olje eller margarin
1 ts karri eller gurkemeie
2 1/2 dl langkornet ris
5 dl vann
1/2 hønsebuljongterning
1 1/2 ts salt
3 dl frossen grønnsakblanding
1 stor rød paprika
ca. 3 dl reker med skall/(ser festlig ut, men kan sløyfes i hverdagsmaten.)
Fremgangsmåte:
br>Tin fiskeblokken hakk løken og stek den blank i smøret i en stor panne eller eventuelt en stor kjele. Strø over karri og bland inn i risen. Tilsett vann og buljongterning. Legg lokk på pannen og la alt småputre i ca.10 minutter.
Imens skjæres fiskeblokken i ca. 3×3 store terninger. Strø på salt og ha dem på pannen. Bland forsiktig. Legg over de frosne grønnsakene, strimlet paprika og eventuelt reker (med skall).
Legg på lokket igjen og la pannen få 10 minutter til på svak varme. Pynt med sitronbåter.
Server grønn salat ved siden av.
Porsjoner: 4