Ingredienser:
2 uthulte, halvveis skrelte agurker (pleier å skrelle bort striper med skall med hostehøvel) skjært i halvmåner 1 stor rødløk i strimler 1 rød chili, finhakket Saften av en lime Masse hakket, fersk koriander

Fremgangsmåte:
Alt blandes og anrettes på serveringsfat.

Mer om: Indisk agurk/rødløksalat

Indisk agurk/rødløksalat er en fargerik, frisk og deilig rett som passer perfekt til alle typer indiske måltider. Den er også kjent som «Kachumber», og er en rask og enkel rett å lage. Det fine med denne retten er dens balanse mellom det søte fra agurken, det bitre fra rødløken og det krydrede fra de andre ingrediensene.

Vanligvis inkluderer denne salaten agurk, rødløk, tomater, sitronjuice, koriander, og noen ganger også grønne chili for å legge til litt ekstra krydder. Ingrediensene kuttes opp i små biter og blandes sammen med salt, pepper og ofte en dash av kumin. Resultatet er en svært næringsrik og velsmakende salat.

Siden denne salaten kan tilberedes på kort tid, er den en utmerket måte å tilføre et ekstra, friskt element til ditt indiske måltid. Den er også god å bruke som en lett lunsj, eller som pålegg på brødskiver. Sitronjuicen bidrar til å bevare fargene på grønnsakene, og gir samtidig salaten en forfriskende smak.

Selv om den indiske agurk/rødløksalaten vanligvis serveres umiddelbart, kan den også lagres i kjøleskapet. Dette gjør at smakene får enda mer tid til å blande seg. Ikke overraskende, gjør den syrlige og krydrede smaken av denne salaten den til en utmerket kilde til lettelse for varme indiske retter.

For de som er helt nye til denne retten, kan det være en spennende mulighet til å prøve noe nytt. Indisk agurk/rødløksalat tilbyr en balanse av smaker, noe som betyr at selv de med det mest kresne ganer kan finne noe de setter pris på. Det er en kjølig og forfriskende salat som passer perfekt til en rekke retter, og er definitivt verdt å prøve.