Ingredienser

1 stor løk
1 syrlig eple
1 stor gulrot
50 g kålrot
100 g sellerirot
4 tomater
2 ss smør eller margarin
1-2 ss karri
1 1/2 l hønsebuljong
1 ss kokos eller fersk revet kokosnøtt
1 ss arrowrot- eller maisennamel
1 dl rosiner
2-3 dl kokt ris

Tilberedning

Skrell grønnsakene og frukten og skjær dem i svært små terninger eller riv dem grovt på rivjern. Skåld og trekk skinnet av tomatene og skjær dem i terninger.

Hakk løken og fres den i smøret i en gryte. Tilsett karrien og la den frese med noen minutter.

Rør i frukten og grønnsakene og spe med den varme buljongen. Tilsett kokosen og la suppen småkoke under lokk i 30 minutter.

Jevn suppen med arrowrotmel utrørt i litt kaldt vann og smak til med mer krydder om nødvendig.

Server suppen i varme tallerkener med en spiseskje rosiner og noen spiseskjeer ris i hver tallerken.