Ingredienser
0,50 stk ingefær 0,50 stk løk 0,50 stk purre (det hvite) 3 dl hvitvin 5 dl kremfløte 2 dl fiskekraft maisenna usaltet smør
Tilberedning
Kok sammen

Mer om emnet: Ingefærsaus

Ingefærsaus er et svært populært tilbehør i mange internasjonale matkulturer, og spesielt innen ulike typer asiatisk matlaging. Denne sausen kan brukes som en marinade for kjøtt som kylling eller svin, men også for å gi en ekstra smaksdimensjon til fisk og grønnsaker. Det er mange måter å lage ingefærsaus på, noe som gjør det til et fleksibelt tilbehør som kan tilpasses enhver smak og preferanse.

En grunnleggende oppskrift på ingefærsaus inkluderer ofte fersk ingefær, hvitløk, soyasaus, brunt sukker eller honning, og eddik eller limejuice. Disse ingrediensene blandes og kokes opp, og sausen tykner etter hvert som den koke ned. Enkelte oppskrifter kan også inkludere andre smakstilsetninger som chili, koriander eller vårløk.

Opprinnelig er ingefærsaus mest kjent som en del av det kinesiske kjøkkenet. Den brukes som en saus til dim sum, en type dampet eller stekt smårett. Imidlertid har bruken av ingefærsaus siden spredt seg til mange andre matkulturer på grunn av dens unike og deilige smak.

Ingefærsaus er også et helsemessig godt valg, da ingefær er kjent for sine mange helsefordeler. Ingefær er kjent for å bidra til å redusere betennelser, bedre fordøyelsen, og kan til og med bidra til å bekjempe influensa og forkjølelse.

Til tross for sin enkle framstilling, er ingefærsaus en komplisert blanding av smaker. Den friske, sterke smaken av ingefær balanseres med sødmen fra sukker eller honning, saltet av soyasausen og syren fra eddik eller limejuice. Resultatet er en saus som passer perfekt til et mangfold av retter, og som løfter smaken av det den serveres med.