Ingredienser:
150 gram butterdeig
1 ss purreløk
1 ss persille
ca. 150 gram brie
egg til pensling
karse
Fremgangsmåte:
1. Kjevl ut butterdeigen og stikk ut 8 sirkler (ca. 12 cm i diameter).
4. Dryss de finhakkede krydderurtene på 4 av sirklene.
3. Skjær osten i skiver og fordel den oppå, men ikke helt ut til kanten. Pensle med sammenpisket egg ytterst langs kanten. Legg de 4 andre sirklene over og trykk deigen godt sammen rundt kanten med en gaffel. Det er viktig at det blir helt tett rundt hele, ellers vil osten flyte ut under stekingen.
4. Pensle overflaten med sammenpisket egg og stek dem i 200 grader i 15-20 minutter, til de har fått en gyllen overflate.
5. Retten serveres varm, pyntet med karse.
o Brien kan også innbakes hel. Deigen kjevles da bare ut i 2 sirkler, ca. 2 cm større enn brien. Man kan også bruke andre oster enn brie. Prøv f.eks. Port Salute eller gorgonzola.