Mandelbunn:
150 g mandler
150 g melis
4 stk. eggehvite
Multeiskrem:
6 stk. eggeplomme
150 g sukker
3 dl kremfløte
3 ½ dl fruktyoghurt med multer
6 stk. gelatinplater
Mal mandlene. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Stek i smurt, bakepapirkledd form, 22-24 cm i diameter, ved 160°C i 25-30 minutter. Avkjøl mandelbunnen i formen.
Legg gelatinen i kaldt vann ca. 5 minutter. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Pisk kremfløten og bland sammen med yoghurt i eggedosisen. Klem vannet av gelatinen og løs den opp i ca. 1/2 dl kokende varmt vann. Avkjøl litt og hell gelatinenblandingen i tynn stråle ned i isblandingen, under forsiktig omrøring.
Avkjøl mandelbunnen og hell iskremblandingen over. Frys kaken i formen.
Anrett kaken på fat mens den er frossen. La kaken stå ca. 1/2 time i kjøleskap før servering. Server gjerne iskaken sammen med rørte multer.