Islandsk rugbrød

Ingredienser

1 kg. rugmel
1,5 kopp sukker
7 ts. bakepulver
1 ts. salt
1 ltr. melk

Tilberedning

Alt røres sammen med håndkraft til en røre og fordeles i tre 1-liters melkekartonger som er smurt innvendig med smeltet smør. La kartongene stå i ovnen.

Bakes ved 100°C i 12 – 14 timer.

2 kommentarer om “Islandsk rugbrød”

  1. Jeg kontaktet TINE for å spørre om det kunne være helsefarlig å steke mat i melkekartong. Her er deres svar: Alle TINEs kartonger inneholder plast. Skrukorken/plastkorken er produsert av PE (polyeten plast). Dette er den samme plasttypen som er i selve kartongen. Denne plasten er gjenvinnbar, men ikke nedbrytbar. Vi anbefaler ikke å varme opp kartongene. Vi anbefaler deg å bruke noe annet til brødform.

    -Islandske rugbrød er utrolig smakfulle, så det kan være verdt å teste oppskriften i vanlige brødformer.

Legg igjen en kommentar