1 kg blåskjell
3-4 små tørka chili , uten frø
4 fedd hvitløk
1 bunt hakka persille, gjem halve til slutt
2 stilker hakka selleri
1 stor hakka gulrot
3-4 ss oliven olje
½ flaske vit vin, resten deles mellom kokkene
20 .25 cherry tomater,delt i to(1 beger er passe)
2 ss tomatpurre
litt salt
Mykne hvitløk, knust chili, halve persillen, selleri og gulrot i olja noen minutter. Tilsett vin, cherry tomater tomatpure` og salt og kok opp. Kokes 3-4 minutter. Ha i renska skjell og kok opp til skjellene er åpne. Rist i gryten eller rør forsiktig så fyllet fordeles rundt i skjellene. Dryss på resten av persillen rett før servering.
Ønskes mer suppe kan godt vin erstattes med fiske buljong. Dette er en grei suppe og gjør ferdig på forhond, skjellene kan legges klar i kjøleskap,grønsakene kan kokes og settes til side til gjestene kommer. Da tar det bare noen få minutter å koke alt opp og drysse på persillen.