Ingredienser
625 g (11,8 dl) hvetemel 1 ss tørrgjær 2 ss brunt sukker 2 ts salt 5 dl varmt vann
Tilberedning
Bland alt det tørre, og tilsett vannet. Jobb avnnet godt inn i deigen. Den kan virke litt tør, men når man har eltet den en god stund blir den fin. Ikke tilsett mer vann. La deigen heve i ca 1 time. Slå den ned, og elt den i 2 minutter, før du lar den heve i 1 time til. Du kan evt. fryse den ned etter den første hevingen, og ta den siste hevingen etter at deigen er tint opp igjen. Slå deigen ned igjen, og kjevle den ut til ønsket tykkelse. Ha på litt tomatsaus, ost (helst mozarella) og topping til slutt. Når man lager italiensk pizza med tynn bunn, bør man ha mindre fyll i midten enn i kantene. Dette for å unngå at pizzaen blir bløt i midten. Pizzaen stekes på full varme i stekeovnen i ca 8-10 minutter. Bruk gjerne grill-element og pizzastein.

Mer om Italiensk pizzabunn

Det italienske kjøkken er kjent for sine fantastisk deilige retter, og når vi snakker om italiensk mat, er det vanskelig å ikke nevne pizza. I sentrum av hver pizza ligger pizzabunnen, og det er denne grunnleggende ingrediensen som kan gjøre forskjellen mellom en god pizza og en ekstraordinær en.

Det italienske kjøkken er kjent for sin evne til å perfeksjonere enkelt matlaging, og dette er spesielt tydelig i pizzabunnen. Men vet du hva som egentlig ligger bak en tradisjonell italiensk pizzabunn? Den består av fire grunnleggende ingredienser: høykvalitets hvetemel, vann, salt og gjær.

I motsetning til andre typer pizzaer, som ofte kan bli tung og mettende, er den italienske pizzabunnen utrolig lett og luftig. Dette skyldes i stor grad fermenteringstiden. En tradisjonell italiensk pizzabunn får lov til å heve over en lengre periode, ofte over 24 timer, noe som resulterer i en lett, boblende og knasende skorpe.

Utgangspunktet for en god smaksopplevelse ligger i temperaturkontroll og steketid. En autentisk italiensk pizzabunn er tynn og blir stekt på høy varme. Den ideelle temperaturen er mellom 320 og 400 grader celsius. På grunn av den høye varmen har pizzaen en kort steketid, ofte mindre enn to minutter. Dette gir en unik tekstur, hvor bunnen blir sprø på undersiden, mens den beholder sin mykehet og fuktighet på toppen.

Pizzabunnen er ikke bare en base for pålegg. Den bidrar til hele smaksbildet og skaper balanse mellom de forskjellige elementene på pizzaen. Med forankring i langvarige, kulinariske tradisjoner, blir hver autentisk italiensk pizzabunn laget med omhu og dyktighet, med respekt for de grunnleggende prinsippene for god italiensk mat.

Opprinnelsen og vektleggingen av enkelhet, tid og høykvalitet materiale i produksjonen av italiensk pizzabunn resulterer i en fantastisk smak og tekstur, ofte omtalt som hjertet av pizzaen. Den italienske pizzabunnen er dermed ikke bare en matrett, men et symbol på italiensk matkultur og historie. Som en refleksjon av landets kjærlighet for mat, har pizzabunnen en uunnværlig plass i det italienske kjøkken.