Ingredienser
1/2 stk Løk 35 gram Spaghetti 1/2 boks Hermetiske tomater 4 deciliter Hønsebuljong Krydder: 1/4 teskje Pepper 1/2 teskje Salt 2 fedd Hvitløk 1/2 teskje Basilikum 1/2 teskje Persille dæsj Parmesan 1/4 teskje Timian
Tilberedning
1. Hakk løk og hvitløk og la det surre litt i kjele (skal ikke bli brunt). 2. Tilsett persille, timian og basilikum og rør godt. 3. Tilsett tomatene. 4. Spe på med buljongen. 5. La suppen småkoke med lokk en halv time. 6. Brekk spaghettien i små biter, og tilsett den når dens koketid gjenstår. 7. Smak til med salt og pepper. Dryss revet parmesan over suppen når den er i serveringsskålen. kan serveres med hvitløksbrød.

Mer om Italiensk tomatsuppe

Italiensk tomatsuppe er et ypperlig eksempel på den utsøkte og naturlige smaken som preger det italienske kjøkkenet. Fremstilt av ferske, modne tomater og krydret med typiske italienske urter som basilikum og oregano, er denne suppen kjent for sin fyldige og rike smak. Men det er mer enn bare en god smak som gjør italiensk tomatsuppe unik. Den er også innhyllet i flere århundrer med tradisjoner og historie som har bidratt til dens popularitet ikke bare i Italia, men over hele verden.

Italiensk tomatsuppe, også kjent som «Pappa al Pomodoro» i Toscana-regionen, er kjent for å være en hjertevarmende og næringsrik rett. Den består av en base av tomater, hvitløk, løk og olivenolje, som deretter blir kokt til perfeksjon. Det som skiller den italienske tomatsuppen fra andre varianter, er dens unike tilsetning av dagsgammelt brød, som hjelper med å tykne suppen og gir den en unik konsistens. Dessuten er denne suppen en fantastisk måte å bruke opp gammelt brød og unngå matavfall.

Når det kommer til å forberede italiensk tomatsuppe, er det et par regler som må følges for å få den autentiske smaken. Først og fremst er kvaliteten på tomatene avgjørende. Italienerne benytter seg ofte av San Marzano-tomater, som er kjent for sin dype, søte smak og lavt syreinnhold. En annen viktig faktor er å koke suppen langsomt for å la smakene utvikle seg skikkelig. Servering skjer vanligvis sammen med et dryss av revet parmesanost og ferske basilikumblader.

Mens italiensk tomatsuppe tradisjonelt serveres varm, er det noen regioner i Italia hvor den også serveres kald, spesielt i sommermånedene. Den kalde varianten, kjent som «Gazpacho», er en oppfriskende og sunn rett som gjerne serveres med hardkokt egg og oliven. Denne versjonen er laget med rå, knuste tomater, heller enn å kokes, som gir den en helt annen, men like velsmakende, smak.

En annen variant av italiensk tomatsuppe er den kremede tomatsuppen, der fløte blir tilsatt for en mer luksuriøs versjon. Denne versjonen er spesielt populær i Nord-Italia, hvor den ofte serveres som en forrett i fine middager. Med sin fyldige, kremede smak og silkeglatt tekstur, er den kremede italienske tomatsuppen et perfekt eksempel på italiensk mat laget med kjærlighet og omsorg.

Italiensk tomatsuppe er ikke bare en enkel suppe, men en smakfull opplevelse som reflekterer Italias rike matkultur og historie. Den er et symbol på enkelhet, autentisitet, og fremfor alt, kjærligheten til mat. Med sin rike smaksprofil og næringsrike innhold, er den uten tvil en av de mest ikoniske rettene fra det italienske kjøkkenet.