Ingredienser

1 dl Buljong
1/3 grønn Paprika
1/2 dl Ris
ca. 100 g Hermetiske tomater
1 dl Vann
50 g Kokt skinke
1 fedd Hvitløk
50 g rensede Reker
Krydder:
litt Pepper
litt Salt
Bittelitt Chilipulver
litt Timian

Tilberedning

Kok opp risen i tilmålt vann + salt.

Strimle skinke og paprika, rens, hakke hvitløk og løk. Hermetiske tomater avrennes og deles i mindre biter. Surr skinke og løk i en gryte, ev. stekepanne, til løken blir gylden/mør. tilsett buljong, tomater, paprika, krydder. Gis et oppkok.
Bland i den varme risen, tilsett reker. legg lokk over gryten eller pannen – retten skal nå bli gjennomvarm uten å koke.

Følge til:godt, spennende og smakelig krydder (gjerne fra den mer eksotiske delen av hylla), alt etter smak og tålevevne. Oliven (grønne og svarte) pynter pent på og smaker dessuten godt til. Brød med smør.