Ingredienser
4 ss olje 4 ss malt koriander 4 ss malt paprika 1 ss malt gurkemeie 2 ss sennepsfrø karriblader ca to never Svisjes litt først for å få frem kryddersmaken. ( dette er karrien) 2 finhakket løk 1 finhakket hvitløk 3 ”tomler” revet ingefær 2 chili hakket 6 tomater hakket koriander stilker ½ vann la surre i ca 20 min tilsett 1 boks kokosmelk
Tilberedning
Kan serveres til både veggis og kjøtt. Eks. kylling og squash. Bare stek opp kjøttet og la det surre med i sausen fra begynnelsen av. I tillegg er det godt med div grønnsaker oppi.

Mer om Jamies curry saus

Jamie Oliver, en kjent britisk kokk, har opprettet mange spennende oppskrifter, men hans currysaus er spesielt kjent. Løftet til en ny kulinarisk høyde, Jamies currysaus er en blanding av sofistikert kompleksitet og belly-fulfilling comfort food.

Mange currysauser er laget med kommersielt tilgjengelige karri pastaer eller pulver, men ikke Jamies versjon. Han lager alltid curryblandingen fra bunnen av. Dette gir ham muligheten til å kontrollere styrken, krydderinnholdet og den generelle smaksprofilen av sausen. Hans unike curryblanding inneholder en mengde forskjellige krydder, inkludert spisskummen, koriander, gurkemeie, kanel og chilipulver, noe som gir en rik og autentisk smak.

En særegenhet ved Jamies currysaus er bruken av hele krydder. Mens mange kokker velger å male sine krydder, vil Jamie ofte legge til hele krydder i sin saus, som laurbærblader, kardemomme frø og nellik. Dette gir en mer intens og dyptlagret smak, og gir retten en vidunderlig rustikk følelse. Det er verdt å merke seg at disse hele krydderne fjernes før servering for å forhindre en uventet kraftig bit!

En annen faktor som gjør Jamies currysaus spesiell er hans bruk av friske ingredienser. Hvor det er mulig, bruker Jamie ferske urter, grønnsaker og andre naturlige ingredienser. Han bruker også fersk kylling, sjømat eller lam som kjøttkomponenten i rettene hans. Dette fører til en mer ernæringsrik og deilig rett sammenlignet med mange andre currysauser på markedet.

Jamies currysaus tar litt tid å lage, men resultatet er vel verdt innsatsen. Passer perfekt med ris, naanbrød, eller enda brukt som en marinade, det er mange måter å nyte denne deilige sausen. Så om du er en erfaren currylager eller en nybegynner, prøv Jamies currysaus oppskrift i dag. Det er mer enn bare en saus; det er en kulinarisk opplevelse!.