Jarlsberg-sufflé med bær

Ingredienser:
* 4 ss TINE Ekte Meierismør * 4 ss hvetemel * 3½ dl TineMelk Hel * 0,8 ts salt * 0,4 ts sukker * 6 egg * 400 g Jarlsberg Original revet * 100 g jordbær eller kirsebær eller bringebær * 2 dl bær * ½ dl melis * 1 dl urter mynte eller basilikum

Fremgangsmåte:
# 1 stor suffleform eller 6 små porsjonsformer. I stekeovnen ved 175 grader C, ca. 60 minutter for stor form, men ca. 25 minutter for porsjonsformeneinstruksjoner # Smelt smøret og rør inn mel. Spe med melk og rør godt mens sausen koker og blir jevn og tykk. La revet ost smelte i sausen, avkjøl litt og rør inn eggeplommene. Smak til med salt og sukker. # Visp eggehvitene til skum og vend dem med lett hånd inn i ostesausen. Fordel blandingen i godt smurt(e) form(er). Stek souffleene. # Server suffléen straks de kommer ut av ovnen med friske bær og en god bærsaus ( bær + sukker i foodprocessor) til. # Server denne sufléen som en liten lunsjrett eller som mellomrett eller dessert.

Porsjoner: 6

Om Jarlsberg-sufflé med bær

Vi har alle hørt om Jarlsberg-osten, kjent for sin unike smak og bruk i utrolige oppskrifter. Men har du noen gang tenkt på å inkludere det i en sufflé? Og hva med å legge til bær for et søt og surt kompliment til ostens rike jordnøttekarakter? Her er en dypere titt på en Jarlsberg-sufflé med bær, en kulinarisk opplevelse som virkelig utfordrer grensene.

Jarlsberg-sufflé med bær er en kulinarisk skapelse som kombinerer den fantastiske Jarlsberg-osten med den søte og saftige smaken av bær. Denne retten er ikke bare visuelt tiltrekkende med sin gyldne brunfarge kontrastert av lyse røde og blå bær, men også smaksmessig. Suffléen er luftig, lett og fløyelsaktig, med en rik, men subtil smak av Jarlsberg-ost. Det tunge og kremete ostesenteret balanseres med de sure bærene, noe som resulterer i et unikt smakskompleks som vil glede smaksløkene.

Men denne oppskriften er kjent for mer enn sine utmerkede smaker. Denne deilige suffléen er en kilde til både protein fra osten og antioksidanter fra bærene. Selv om Jarlsberg-ost er kjent for sitt høye fettinnhold, er det viktig å notere at den også inneholder en god mengde sunne, umettede fett. Bærene på den andre siden er fulle av vitaminer, fiber og er kjent for deres antioksidative egenskaper. Så mens denne suffléen smaker deilig, er det også en næringsrik matbit.

Tilberedning av denne Jarlsberg-suffléen er heller ikke så vanskelig som man skulle tro. Alt du trenger er friskt Jarlsberg-ost, egg, melk, smør, mel, salt og pepper. Tilsette de valgte bærene gir et ekstra lag av kompleksitet til retten. Hvis du er en slikkemunn, kan du til og med strø litt sukker over toppen før du baker den for en søtere overflate. Denne suffléen krever litt tålmodighet å lage, men sluttresultatet er absolutt verdt innsatsen.

I likhet med alle suffléer, er trikset å holde alt luftig og lys. Når du pisker eggehvitene, er målet å få dem til å danne stive topper, en oppgave som krever tid og nøyaktighet. Blendingen av osten og de øvrige ingrediensene bør være forsiktig for å opprettholde luftigheten, noe som vil sikre en velsmakende, fløyelsaktig tekstur når suffléen blir bakt.

Så neste gang du har lyst til å prøve noe nytt eller har lyst til å imponere gjestene dine, prøv en Jarlsberg-sufflé med bær. Denne retten er rett og slett noe man bør oppleve selv; smaken er unik og overraskende, og tillegsgevinsten er at den gir kroppen god næring. Selv om det kan virke litt skremmende å lage en sufflé til å begynne med, er trikset å være tålmodig og nøye. Om ikke annet, vil du ha en ny ferdighet å vise frem og en deilig oppskrift å dele. God fornøyelse!.

Legg igjen en kommentar