Ingredienser

400 g elgkjøtt
100 g svinespekk
3 kavringer
2 dl melk
salt
pepper

Soppstuing
2 ss smør
2 dl frisk sopp (eller 3 dl hermetiske)
2 ss mel
4 dl kremfløte
soppkraft
salt
pepper
timian
fløte
tyttebær
persille

Tilberedning

Bland knust kavring i halvparten av melken. La den stå og svelle en time.

Skjær sener og hinner av kjøttet, del det opp i biter og kjør det gjennom i food processor. Tilsett spekket for å gjøre blandingen ikke så tørr. Bland inn salt og pepper, kavring, og rør inn melk litt etter litt.

Farsen arbeides godt så den blir smidig og henger godt sammen.

Form farsen til små «biffer» som stekes i smør i stekepanne.

Soppstuingen:
Rens soppen og skjær dem i små biter. Skyll dem raskt. Fres soppen i smør og litt timian. Tilsett kremfløte og kok det hele ned til passe sausekonsistens. Strø på friske tyttebær og hakket persille. Sausen bør være ganske tynn.
Tilsett salt og pepper.

Legg «biffene» på et varmt fat og hell sausen over.

Server gjerne med poteter som er skåret i små terninger og som er stekt i smør.