Ingredienser
50 g tørkede aprikoser 600 g ytrefilet av hjort 2 ss olje 1/2 ts grovmalt hvit pepper 2-3 sjalottløk 1 dl portvin 1/2 ts korianderfrø eller 2 krm malt koriander 3 dl viltbuljong 1 dl husholdningsfløte salt pepper 1 ss margarin eller smør
Tilberedning
Strimle aprikosene fint og legg dem en stund i kaldt vann. Rens fileten for sener og hinner. Skjær den i 2 cm brede strimler. Bland olje og pepper og vend kjøttet i oljen. La det ligge i romtemperatur i ca 30 minutter. Skrell og hakk løken. Kok den en stund i portvin. Knus korianderfrøene og tilsett dem sammen med aprikosene. Spe med buljong og fløte. La det koke i 5 minutter. Jevn eventuelt med maisenna eller arrowrotmel og kok opp. Krydre. Brun kjøttet i ca 3 minutter på begge sider i en varm stekepanne og krydre med salt og pepper. Serveres med saus, sukkererter og pressede kokte poteter.

Mer om emnet: Jegerens hjortefilet

Jegerens hjortefilet er et utsøkt stykke kjøtt som er høyt verdsatt av matelskere. Dette braiserte hjortekjøttet er kjent for sin distinkte, rike smak og er en favoritt blant de som elsker viltkjøtt. Det serveres ofte med en aromatisk saus laget fra hjemmelaget rødvin eller viltbuljong, sammen med grønnsaker i sesong.

Hjortefilet er bemerkelsesverdig på grunn av sin medium til magre tekstur, et resultat av hjortens aktive livsstil i skogen. Det kan være litt tricky å lage til fordi det lett kan bli tørt om det stekes for lenge. Hemmeligheten ligger i langsom tilberedning slik at kjøttet beholder sin mørhet og juice.

Jakt på hjort er en populær fritidsaktivitet, spesielt i Skandinavia. Fordi hjort er kjent for å beite på bær og urter, har kjøttet naturlig nok en vilt smak med hint av de vekstene hjorten har fôret på. Dette gir et unikt, naturlig krydret smak til hjortefileten, noe som gjør den enda mer attraktiv for matglade individer.

Noen tips for å få mest mulig ut av jegerens hjortefilet inkluderer å la det hvile i romtemperatur før matlaging og bruk av en kjernetemperaturmåler for å sikre riktig steketid. Kjøttet bør hvile etter stekingen for å fordele juice og smak.

Å servere hjortefilet krever også litt kunnskap. Tradisjonelt er det best å servere den med kraftige sider som rødvinsaus, ovnstekte poteter, stuede rosenkål eller sopp. De tydelige smakene i disse sidene vil komplementere det robuste, viltede kjøttet perfekt.

Det er tydelig at jegerens hjortefilet er en kulinarisk skatt som bør prøves. Med riktig forberedelse og tilbehør vil du utvilsomt ha et måltid som imponerer.