Ingredienser

Koking av kraft:
2 stk. kyllingskrog
ca. 1 l vann
1 stk. gulrot
ca. 50 g knollselleri (sellerirot)
1 stk. løk
¼ stk. purre
1 ts salt
8 stk. hel pepper
Suppe:
3/4 l kyllingkraft
2 dl crème fraîche
2 ss maisennamel
salt og pepper
1 stk. gulrot
ca. 100 g knollselleri (sellerirot)
¼ stk. purre
ca. 2 ss hakket, frisk kruspersille

Tilberedning

Legg kyllingskrogene i en kasserolle og hell over vann til det så vidt dekker. Kok opp og skum kraften. Tilsett grønnsaker, salt og gjerne litt krydderurter hvis du har. La det småkoke ca. 1 time.

Sil kraften og kok den opp. Tilsett crème fraîche og jevn med maisenna. La suppen koke til den har fått fyldig konsistens. Skjær grønnsakene i fine strimler og forvell dem noen minutter. Ha grønnsakene i suppen og smak den til. Dryss over persille.