Ingredienser
1 dl dypfryste jordbær 1 strøken ss melis 1 ½ dl lettmelk
Tilberedning
Bland de frosne bærene eller frukten med juice, melk eller yoghurt i en blender til det blir en skummende drikk. Stavmikser eller hurtigmikser fungerer også. Har du ikke frossen frukt eller bær, kan du bruke isbiter.

Mer om Jordbærsmoothie

En jordbærsmoothie er en tykk, næringsrik drikke laget av jordbær blandet med ulike ingredienser som vanligvis inkluderer yoghurt, melk, is, bananer, og søtningsstoffer som sukker eller honning. Dette er en ekstremt populær drikke, spesielt i varmt vær, men det kan nytes hele året rundt. Jordbærsmoothies har alvorlige næringsfordeler, som inkluderer vitamin C, kalsium, protein, og fiber, avhengig av hvilke andre ingredienser du legger til i den.

Har du noen gang lurt på historien til jordbærsmoothies? Frukt smoothies, inkludert jordbær, begynte som en helsefremmende trend på 60- og 70-tallet, ofte solgt i helsebutikker og gym. I dag er de et fast innslag i menyene til take-away og kafeer over hele verden. Jordbærsmoothies kan varieres i en uendelighet avhengig av personlige preferanser og diettbehov, og kan også inkludere supermat ingredienser som chia frø, spirulina, goji bær eller proteinpulver.

Jordbær har en lys og søt smak som passer perfekt som en base i smoothies. Denne naturlige sødmen kan redusere behovet for å tilsette ekstra sukker, noe som gjør jordbærsmoothies til et sunnere alternativ til mange andre typer drikke. I tillegg kan tilpasningen av jordbærsmoothies bidra til møte individuelle ernæringsbehov. Ved å legge til ingredienser som spinat, kale eller andre grønne bladgrønnsaker, kan du lage en grønn jordbærdrikke som er full av vitaminer og antioksidanter.

Visste du at jordbær er en utmerket kilde til vitamin C, en nødvendig byggestein for kroppens produksjon av kollagen? Det betyr at jordbær også kan bidra til å forbedre helsen til huden din. Andre potensielle helsefordeler med jordbær er hjertehelse, blodsukkerkontroll, og reduksjon av betennelser.

Kunstige ingredienser, tilsatt sukker og fettinnhold er noe å være oppmerksom på når du kjøper ferdiglagde jordbærsmoothies. Hjemmelagde smoothies, hvor du har full kontroll over ingrediensene, er ofte det sunneste alternativet. Så neste gang du trenger en forfriskende, velsmakende og sunn drikke, prøv å lage din egen jordbærsmoothie! Med et mange antall mulige tilsetninger, kan du være sikker på at hver jordbærsmoothie du lager er unik og tilpasset dine egne ernæringsbehov.

Til slutt, husk at mens jordbærsmoothies er en fantastisk måte å få nødvendig næring og hydrering på, bør de ikke være den eneste kilden til matinntak i kostholdet ditt. For å opprettholde et balansert kosthold, bør jordbærsmoothies inngå som en del av et kosthold som inkluderer et variert utvalg av andre frukt og grønnsaker, magre proteiner, sunne fetter, og hele korn.