Ingredienser
1 kg rensede jordbær (2 liter) 220 g Sukrin (ca 2,5 dl) ½ pakke Certo/Jam syltepulver
Tilberedning
Skyll jordbærene før hamsen fjernes. Del store jordbær. Fjern eventuelle skadede bær. Du kan også bruke frosne bær fra frysedisken. Gi bærene et hurtig oppkok uten Sukrin. Rør syltepulveret sammen med jordbærene. Kok blandingen i ca 2 min. under omrøring. Rør inn Sukrin og gi syltetøyet et godt oppkok, så alt blir oppløst og syltetøyet gjennomkokt. Fyll syltetøyet straks på rene, varme glass. Fyll glassene helt fulle. Skru lokkene godt på, og sett glassene opp ned til de er avkjølt. Oppbevar syltetøyet kjølig.

Mer om emnet: Jordbærsyltetøy med Sukrin

Jordbærsyltetøy med Sukrin er en sunnere variant av tradisjonelt syltetøy, og har begynt å bli mer og mer populært. Sukrin er et naturlig sukkeralternativ som er nærmere null på glykemisk indeks og inneholder nesten ingen kalorier, noe som gjør det til et utmerket alternativ til oppskrifter som krever sukker, slik som syltetøy. Fordi Sukrin er laget fra erytritol, en sukkeralkohol som kroppen naturlig produserer, gir det en søt smak uten at du trenger å bekymre deg for mulige helseproblemer som er knyttet til kunstige søtningsmidler.

Jordbærsyltetøy med Sukrin fremhever den naturlige søtheten til de modne bærene uten å tilføre ekstra sukker. På denne måten kan man oppleve den ekte smaken av sommerlige jordbær, uavhengig av årstid. Syltetøyet er også fantastisk på grunn av de sunne egenskapene til jordbær, som inkluderer antioksidanter, vitamin C og mangan. I tillegg har jordbær et høyt fiberinnhold, noe som gjør syltetøyet mer mettende.

Hvis du vil lage ditt eget jordbærsyltetøy med Sukrin, er det en enkel prosess som ikke krever mange ingredienser. Alt du trenger er ferske (eller fryste) jordbær, Sukrin og litt sitronsaft. Sitronsaften fungerer som en naturlig konserveringsmiddel og hjelper også til med å bringe frem smaken av jordbær. Hvis du bruker friske jordbær, er det viktig at de er modne for å maksimere sødmen i syltetøyet.

Et tips for å forberede jordbærsyltetøy med Sukrin er å lære om «marmeladetesten». Dette innebærer å ta en skje med syltetøy og plassere den på en kald tallerken. Hvis syltetøyet stivner etter et minutt, er det klart. Hvis ikke, så må det kokes litt lenger. Dette trinnet er viktig for å sikre den riktige konsistensen av syltetøyet.

Til slutt, når det gjelder å lagre jordbærsyltetøy med Sukrin, vil bruk av steriliserte glass gi syltetøyet en lengre holdbarhet. Syltetøy oppbevart under riktige forhold kan vare i flere måneder. Derfor, selv om det kan ta litt tid å forberede dette hjemmelagde syltetøyet, vil de sunne fordelene og den deilige smaken være verdt innsatsen. Alt i alt, er jordbærsyltetøy med Sukrin et deilig, sunnere alternativ til tradisjonelt syltetøy, som lett kan lages hjemme. Det er en fantastisk måte å nyte smaken av jordbær på, uten bekymringer for ekstra sukker eller kunstige søtningsmidler.