Kjøttboller :
½ kg karbonadedeig
1-2 egg
1 ss potetmel
1 ss melk
1 ts salt
1 ts pepper
1 fedd finhakket hvitløk
Chillie-krydder
Suppegryten :
4 bokser tomatbønner (gjerne de rimligste)
2 røde paprika i små terninger
pepper
Evt. litt chillie
Bland alle ingrediensene fra kjøttbollene i en bolle og bland til en jevn deig. Stek små kjøttboller i pannen over middels varme.
Her er det fritt frem til å variere mengde krydder etter smak.
Selvfølgelig kan man bruke ferdige kjøttboller, men
.
Ha i kjøttbollene og varm opp.
Godt med en grønn salat ved siden, for eksempel isberg, hjertesalat, ruccula, romano, issalat, rollo, tomater etc … , men ikke bruk smakssterke ingredienser. Salaten skal være en mild motvekt til en smaksrik/sterk gryte.
Baguette eller godt brød passer også til.