Ingredienser

1 kg Torsk i skiver
Vann
Salt
Eddik
800 g Poteter
400 g Gulrøtter
1 Brokkoli
Smør, smeltet

Tilberedning

Rens hele fisken og skjær den i skiver, ca. 2 1/2 cm tykke. Vask skivene og la dem ligge i rennende kaldt vann minst 30 min. før koking.

Trekk fisken i rikelig vann. Til hver liter vann tilsettes 1/2 ss salt og 1 ss eddik.

Kok fisken i to omganger, én til hver servering. Kok opp vannet. Legg fiskeskivene i, de største først.

Fisken skal bare trekke uten å koke, i 6-8 minutter, eller til kjøttet løsner fra ryggbenet.

Anrett fisken på fat og pynt med persille og sitron.

Server fisken straks på varme tallerkener, gjerne med lever, rogn og torskehodet til.

Ha kokte poteter, grønnsaker, smeltet smør, sandefjordsmør eller eggesmør til. Flatbrød passer også godt.