Ingredienser

30 g tørket steinsopp
2-3 dl vann
1 liter vann
1 løk
2 gulrøtter
600 g frisk kål
50 g smør eller olje
1 dl rømme
salt
dill eller persille

Tilberedning

Skyll den tørkede steinsoppen godt og legg den i bløt i 1-2 liter vann i 2-3 timer.

Legg soppen med bløtevann i en gryte og la den koke ved svak varme i ca 1 time. Hvis soppen er tørket i store biter, tar du den opp av kraften, skjærer den smått og legger den tilbake i kraften. Deretter tilsetter du den finhakkede løken som er surret i litt smør eller olje, gulrøttene som er skåret i småbiter, 2-3 dl vann og lar suppen trekke under lokk i ca 15 minutter.

Tilsett finsnittet kål og la det koke til kålen er ferdig. Smak til med rømme eller fløte og strø dill eller persille på toppen.