1 kg. laks
salt
pepper
1 dl. finklippet persille el. basilikum
frossen butterdeig
1 lettpisket egg til pensling
Saus:
2 dl. crème fraîche
½ dl. hvitvin
2 ts. presset sitronsaft
litt hakket persille
Filetèr laksen og fjern skinnet.
Kryddre med salt og pepper og vend fisken i persille el. basilikum, fiskefileten skal være nesten dekket med persille eller basilikum.
Kjevle den opptinte butterdeigen ut til passende størrelse til hver filet.
Legg laksefileten på og brett deigen sammen rundt den.
Pensle med lettpisket egg.
Stekes på brett eller i ildfast form, ca. midt i ovnen i 20 minutter på 225 grader.
La lakseskivene avkjøles. Server dem hele eller oppskåret i skiver.
Dersom du vil lage porsjonspakker (som vist på bildet), beregnes ca 100 gr.laksefilet pr. pers. til forrett. Det går 1 plate ferdigkjøpt butterdeig til hver porsjon (kjevle hver plate ut så den blir ca 1/3 større).
Rør sausen sammen og server den til.