Ingredienser

175 g skåldede mandler
4 små skiver daggammelt landbrød uten skorpe, bløtlagt i vann og klappet tørt
2 hvitløkfedd
1 ts salt, pluss etter smak
6 ss oluvenolje
3 ss hvitvinseddik
7 ½ dl kaldt vann
nymalt pepper
36 grønne druer uten stein, flådd og delt i to

Tilberedning

Ha mandler, bløtlagt brød, hvitløk og 1 ts salt i en food processor, bruk ”på-og av”-teknikken og kjør til mandlene er finmalt. Med motoren på, heller du langsomt i olivenolje, eddik og 2 ½ dl vann, og kjører til du har en kremaktig hvit væske. Hell den over i en bolle.

Rør inn så mye av resten av vannet som du trenger for å få suppekonsistensen du vil ha. Smak til med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskap til suppen er godt avkjølt.

Rett før servering rører du inn druene. Øs opp suppen i avkjølte suppeboller og server.