Ingredienser

* Kalkun, beregn ca 1/2 kg pr person

* Aprikos og valnøttfyll 1/2 lyst brød uten skorper i terninger
* 2 dl melk
* 1 finhakket løk
* 2 vårløk i skiver
* epler i små terninger
* 4 ss valnøtter
* 10 aprikoser i små terninger
* Sjaminjong
* 1 kvast estragon (kan sløyfes)
* 1/2 ts salt
* 1 ts malt sort pepper

Tilberedning

Aprikos og valnøttfyll
1. Bland brød og melk sammen og la det svelle i en time
2. Kjør brødet i foodprosesseor noen sekunder og bland inn resten av ingrediensene
3. Fyll i kalkunen

Oppbinding av kalkunen
1. Bind opp kalkunen ved å føre vingespissene bak på ryggen inn mot halsen
2. Slå en hyssing rundt begge vingene og stram til.
3. Bind lårene sammen ved knokene

Steking
1. Pensle kalkunen godt med smeltet smør tilsatt salt og pepper
2. Legg kalkunen på rist over (eller evt i) en langpanne. Ha litt vann i pannen slik at stekeskyen ikke fordamper under steking
3. Stek kalkunen ved 160 grader, ca 1/2 time pr kg. Med farsefyll trenger en kalkun ca 40 min pr kg.
4. Kalkunen er ferdig stekt når termometeret spretter ut.
5. La kalkunen hvile minst 15 min før du skjærer den opp.

Server kalkunen ferdig oppkuttet men fortsatt hel, eller anrett på tallerken. Forslag til tilbehør er waldorfsalat, soppstuing, mandelpoteter, fløtesaus og en god rødvin. Bruk grønnsaker etter egen smak.