# 400-500 g kalkun/kyllingfilet (3 stk)
# 200 g (?) fløte
# 250 g champignon
# 4 dl vann (litt mer enn dobbelt så mye som det er ris)
# 2 dl ris (litt i underkant)
# Hønsebuljong
# salt og pepper
# annet krydder hvis ønskelig
# strøkavring
# 1 broccoli
Legg filetene i kavringen. Du kan gjerne væte filetene med vann først. Det gjør at kavringen sitter bedre fast på kjøttet. Stek opp champignonene og legg dem til side for nå. Legg så de kavringbedekte filetene i stekepanna og stek dem til de nesten er gjennomstekt. I mellomtiden har du også satt på det lettsaltede vannet til risen og lagt i risen etter at vannet begynte å koke. La risen stå i 15-20 minutter under lokk – uten å løfte på lokket eller/og røre i risen. Det er dampen inne i kjelen som skal koke risen – ikke sleiva di. Pass på å sette på vannet til broccolien i tide. Broccoli skal bare koke i ca. 5 minutter, men husk at vannet tar litt tid på å koke opp. Mens filetene ligger i panna, krydre dem etter din smak på begge sider. Når de begynner å bli ferdig begynner også risen å bli ferdig. Hell champignonene tilbake i panna over filetene og tilsett fløten. Oppi fløten heller du også hønsebuljongen. Ikke ta for mye da det er veldig mye salt i buljong, noe som har en tendens til å salte i stykker sausen. Etter å ha stått i maks 5 minutter, ta panna av varmen og server.