4 store kamskjell
1 ss flytende honning
1 ss sitronsaft
½ agurk
1 ts meriam (eller timian)
1/2 avokado
1 fedd hvitløk, finhakket
1 grønn chili, finhakket (kan erstattes med rød og evt to stk, alt ettersom hvor sterkt du vil ha det)
2 ss lettrømme
salt og pepper
Del agurken på langs og bruk en skje til å fjerne den bløte kjernen. Skjær halvparten av agurken i små staver og stek dem møre i litt smør mens du drysser på merian. Finhakk resten av agurken og mos det sammen med avokado, hvitløk og chili, jeg brukte stakmikser. Rør mosen ut med rømme og smak til med salt og pepper, pluss litt sitronsaft.
Varm litt stekefett, gjerne en blanding av olje og smør, i en liten panne på litt over middels varme. Stek kamskjellene et halvt minutt på hver side. Smelt honningen og litt sitronsaft i pannen og øs dette over skjellene mens du vender dem og steker et halvt minutt til.